Best bekeken in 1024x768

Verjaardagsfeest Appie Baantjer

 

 

Ter gelegenheid van zijn 84e verjaardag is Appie Baantjer zondag 16 september 2007 in het zonnetje gezet. Zijn verjaardag werd gevierd in de nieuwe Openbare Bibliotheek van Amsterdam.


Met een fanfare en vele fans, familie en vrienden werd Baantjer bij de Openbare Bibliotheek onthaald. De hoogbejaarde schrijver kreeg daar een eigen verjaardagsshow. Appie werd 'opgebracht' door personeel van de Dienst Vervoer en Ondersteuning. In een zgn cellenbusje werd hij bij de OBA afgeleverd, waarna hij overstapte een in motorfiets met zijspan.

In de theaterzaal werd onder de bezielende leiding van Corrie en Arie De Cock van Van Aemstel Produkties door de aanwezigen een live CD met Amsterdamse kaskrakers ingezongen. Vledder, een 10 jarige jongen, die vernoemd is, zong samen met Appie de Zuiderzeeballade. Oud-agenten van de Warmoesstraat vormden een heus mannenkoor.

 

Natuurlijk konden de fans niet overgeslagen worden. 10 kandidaten werden door Arie ondervraagd over hun kennis van en over De Cock. Na slechts 5 vragen bleef één kandidaat over, die vervolgens met Appie op de foto mocht. Overigens werd Appie gedurende zijn aanwezigheid in de theaterzaal geflankeerd door de afgelopen week gekozen 'Beste Boef van 2007'.

 

Tot slot bracht een oud-collega een ode aan de fitte man.

 

Uiteraard was veel pers op dit gebeuren afgekomen, waaronder AT5.

 

Bekijk de video