Best bekeken in 1024x768

Biografie Baantjer alias de Cock - Geertje Bos

 

 

 

Geen politiebureau in Nederland is zo bekend als het aloude bureau Warmoesstraat in Amsterdam en geen politieman zo beroemd als Appie Baantjer. Noem zijn naam en iedereen denkt meteen aan rechercheur de Cock met ceeooceekaa: Appies alter ego.

 

Deze biografie geeft een onthullend beeld van de Amsterdamse diender die meer dan vijfendertig  jaar bij de politie werkte en als geen ander zijn verknochtheid aan de hoofdstad heeft uitgedragen, maar die zich ook sterk verbonden voelt met zijn geboortedorp Urk, zijn geboortedorp.

 

BAANTJER ALIAS DE COCK is het eerlijke relaas van een man van eenvoudige komaf, over zijn moeilijke jeugdjaren op het binnenschip van zijn vader en de problemen aan wal op het Bickerseiland, over het volkse leven in de Zeeheldenbuurt en over de oorlogsjaren die hij gedeeltelijk in Duitsland doorbracht.

 

Het boek vertelt openhartig over het boeiende leven van de gedreven rechercheur die een geliefd schrijver werd, meer dan tachtig misdaadromans schreef en meer dan zeven miljoen exemplaren van zijn boeken over de toonbank zag gaan.

 

Geertje Bos - Pouw (Utrecht, 1941) is journalist. Zij werkte van 1960 tot en met 1965 als verslaggever bij RK Dagblad Het Centrum in Utrecht. Tussen 1978 en 2005 schreef zij dagelijks de rubriek 'Mensen'in dagblad Rijn en Gouwe, de ochtendkrant van Midden-Holland. De biografie Baantjer alias De Cock is haar tweede biografie. Met het levensverhaal van Joop Doderer, Noem mij maar Swiebertje, maakte zij in september 2006 haar debuut als schrijfster.

Geertje Bos is getrouwd met filmproducent Henk Bos en is moeder van twee zonen.

Jaar eerste uitgave: 2008
ISBN : 978 90 261 2320 7

Uitgeverij : De Fontein

 

Bestellen